Project omschrijving

Duurzame uitbreiding voor Westfort Vleesproducten

Opdrachtgever

Westfort Vastgoed IJsselstein B.V. 

Locatie

IJsselstein

Omschrijving

Eind 2015 is de meest duurzame slachterij ter wereld in gebruik genomen. Nu inmiddels ruim 5 jaar later gaat Westfort, tegenover de slachterij, wordt de bestaande vleesverwerkingsafdeling fors uitbreiden. Daarnaast realiseert men een volledig geautomatiseerd en geïntegreerd vrieshuis.

Om plaats te maken voor de uitbreiding, heeft Umias B.V. het oude pand van Van Vliet Transport gesloopt en heeft Schimmel Oudewater BV de grond bouwrijp gemaakt, waarna Bunnik Bouw haar werkzaamheden heeft opgepakt. Bunnik Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie van het casco gebouw.

Tijdens de bouw begeleidt PROMAD volledig de realisatie van het nieuwe pand.
De totale uitbreiding telt een vloeroppervlakte van circa 40.000m verdeeld over vijf bouwlagen. Net zoals bij de slachterij en huidige vleesverwerking krijgt deze uitbreiding een parkeerdek dat plaatst biedt aan circa 250 personenauto’s. Het vrieshuis wordt volledig gerobotiseerd. Verpakt vlees wordt random het vrieshuis ingestuurd en komt er gesorteerd op palletniveau uit. Hiermee realiseert Westfort een zeer geavanceerde vrieshuis wat spraakmakend zal zijn wereldwijd.
Om de MVO doelstellingen van Westfort vleesproducten ook bij de nieuwbouw waar te maken, is al in de voorbereiding gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM-NL. De doelstellingen van BREEAM-NL voor o.a. energiezuinigheid, gezondheid, en de sociale aspecten passen naadloos op de MVO ambities van Westfort vleesproducten. In het bijzonder aan gezondheid, comfort, en sociaal belang hecht Westfort vleesproducten veel waarde. Lees hier de BREEAM-NL casestudy.

Na de realisatie kan Westfort zich met trots een van de modernste en compleetste vleesbedrijven ter wereld noemen. Houd onze Facebook / Instagram pagina in de gaten voor de voortgang van dit mooie bouwproject.

Fotoalbum