Nieuwbouw voor runderslachterij Ameco

Opdrachtgever | Locatie

AMECO B.V. | Apeldoorn

Omschrijving

Nieuwbouw runderslachterij

Na het succesvol opleveren van Varkensslachterij Westfort IJsselstein heeft PROMAD opdracht gekregen voor de realisatie van een runderslachterij/verwerking in Apeldoorn. Het familiebedrijf Ameco dat was gevestigd op het Food Center Amsterdam, is verhuisd naar het bedrijventerrein Ecofactorij te Apeldoorn. De voornaamste redenen voor verhuizing was de herontwikkelingsproject op de huidige locatie, waarbinnen geen plek meer was voor het vleesbedrijf. PROMAD heeft, als gedelegeerd opdrachtgever, de directievoering op zich genomen en voerde de regie op dit werk. Het project werd gerealiseerd in bouwteamverband, waaraan gerenommeerde bedrijven deelnamen, zoals SFK Leblanc, Aan de Stegge, B&V installatietechniek en Veld koeltechniek.

Ameco

Het bedrijf verwerkt circa 480 runderen per dag en kiest uitsluitend voor vee van Nederlandse bodem. Het nieuwe bedrijfspand van ruim 10.000 m2 is gerealiseerd op een perceel van 2 hectare, welke de mogelijkheid biedt tot uitbreiding.

Op 18 februari 2017 is de eerste paal geslagen en het bedrijfspand is opgeleverd in oktober van hetzelfde jaar!! Dit is een zeer korte bouwtijd voor een dergelijke inrichting en wij zagen dit dan ook als een mooie uitdaging, waarbij wij onze expertise volledig konden inzetten. De nieuwbouw van AMECO Apeldoorn is een mooie aanvulling op onze portfolio.